Voorstellingen
WELKOM
TARTUFFE (09-10)
DE WAARDIN (08/09)
DEBUT DE SAISON (08)
J6 (07/08)
DIPLODOCUS DEKS (06/07)
DE TOEVALLIGE DOOD VAN EEN ANARCHIST (05/06)
UIT DE PERS
Parade
Vriendenlab
Wie zijn wij?
Speellijst
MEER!MEER!MEER!
Vodcast
Pers
Contact & Nieuwsbrief
Links


DEBUT DE SAISON (08)
ZIJ DIE STERVEN GROETEN U  
 • 15 september t/m 9 oktober 2008  Vrienden van de Dansmuziek leidt u door de intiemste plekjes van het theater met komische, tragische, fictieve en waargebeurde scènes uit alle eeuwen, met als hoofdvraag: hoe ga je de dood op het toneel?
  In 'Zij die sterven groeten U' geven de theatermakers van het gezelschap hun fascinatie voor ‘de theatraliteit van het sterven’ vorm.

  ' Zij die sterven groeten U' is een theatrale wandeling door het theater met in alle onverwachte hoeken en gaten historische sterfscènes en memorabele sterfgevallen: In 'Zij die sterven groeten U' spreekt Caesar zijn laatste woorden ‘ook gij, Brutus?’, steekt Julia een mes in haar hart boven Romeo en trekt Achilles het levenloze lichaam van Hector drie maal rond de belegerde stad Troje. Maar ook vliegen alle Shakespeare doden voorbij, horen we het aangrijpende verhaal van een Hiroshima slachtoffer en sterft Rubens bovenop zijn vrouw.
  De Vrienden van de Dansmuziek spelen het allemaal!

  Met: Mariken Bijnen, Arent Jan Linde, Ilke Turpijn en Joost Claes
  Eindregie: Domenico Mertens
  Dramaturgie: Kiki Rosingh
  Productie: Esther Sondermeijer
  Artistieke coaching: Prof. Dr. R.L. Erenstein
  Marketing en Publiciteit: Herrie
  Zakelijke Leiding: Bureau Barel
  Fotografie: Paul Vos en www.baracudah.nl

  UIT DE PERS:
  ‘Zij die Sterven Groeten U laat zien dat een (dodelijk) ongeluk in een klein hoekje ligt. Ook het met actuele overlijdensadvertenties volgeplakte trappenhuis draagt bij aan het besef dat er te allen tijde mensen sterven. Bewonderenswaardig is het lef en de humor waarmee de Vrienden van de Dansmuziek deze beladen boodschap overbrengen. (...) De overwegend jeugdige toeschouwers weten niet waar ze moeten kijken, en lossen dat op met eindeloze giechelbuien, die uitmonden in schatergelach tijdens de slotscène. (...) Huilend van het lachen geeft het publiek de Vrienden van de Dansmuziek een daverend applaus. Met ‘Zij die sterven groeten U’ opent dit gezelschap doodgrappig het nieuwe theaterseizoen.’
  (Theater Centraal, Marie-Paule Fritschy)

  ‘Met deze voorstelling schotelen ze het publiek een heerlijk oppervlakkig stuk voor in hapklare brokken. (...) Vooral Arent Jan Linde verrast het publiek met zijn onderhuidse humor. Hij is de ster van de avond als sexy engel in zijn witte harige broek met engelvleugels en met zijn sterke en gevoelige monoloog als Japanse vader. Zijn verhaal is zo beeldend en emotioneel dat je de zoektocht voor ogen ziet en kippenvel krijgt. (...) Ruim twee uur doet het publiek een stoelendans en ziet het plekken van het Rozentheater die anders verborgen blijven. (8weekly, Mariëlla Pichotte)

  Oneindige dank gaat uit naar: Maritska Witte, Jos ten Brink, Kirsten Hutschemakers, Klavertje Patijn, Paul Vos, dhr. Lugthart van Unigra, Mia Decleir, Jarrod Francisco, Klemens Patijn, Michel van Schouten en Roel Boosten.

  Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door: Nederlands Fonds voor Podiumkunsten en het Rozentheater
 • Foto's


  Powered by Absolutus