Voorstellingen
Parade
NIET VOEREN (Parade 08)
WEERALARM (Parade 07)
BLOKJES KAAS MET MOSTERDGAS (Parade 05)
Vriendenlab
Wie zijn wij?
Speellijst
MEER!MEER!MEER!
Vodcast
Pers
Contact & Nieuwsbrief
Links


BLOKJES KAAS MET MOSTERDGAS (Parade 05)
'Aanvallen is de beste verdediging (maar je gaat er wel vroeg aan dood)'  
'Blokjes Kaas met Mosterdgas' ging over de man achter de soldaat. Wat zijn de drijfveren in een uitzichtloze strijd? Hoe houd je moed als je tot je knien in je vrienden staat? Hoe zit het met het thuisfront, geliefden en familie? 'Blokjes Kaas met Mosterdgas' is een muzikale Paradevoorstelling over mensen die soldaat werden en streden voor koning, keizer, eer en vaderland. Tussen zandzakken en loopgraven, langs prikkeldraad en landmijnen.

In navolging van zijn solovoorstellingen 'Het verdwijnt vanzelf' en 'Vierkwartsmaat' ontwikkelde Klemens Patijn een nieuw concept vanuit een persoonlijke fascinatie: De Eerste Wereldoorlog.
Deze strijd werd gevoerd volgens verouderde oorlogstactieken en leerde soldaten al snel dat aanvallen dodelijker was dan verdedigen. De oorlogsstrijd bleef Nederland bespaard. Toch weerhield het de vijf acteurs er niet van om vanuit zowel films, brieven, foto's en verhalen uit die tijd, als eigen teksten en muziek, 'Blokjes Kaas met Mosterdgas' te maken.

Dit project geldt als gezamenlijk opgezette voorstelling, die voortkomt uit een persoonlijke fascinatie van n der leden.

Idee: Klemens Patijn
Spel: Steef Hupkes, Klavertje Patijn, Martijn Hillenius, Pepijn Cladder en Klemens Patijn
Eindregie: Gerardjan Rijnders
Vormgeving: Udo Thijssen
Lichtontwerp: Menno Vinke
Geluidsontwerp: Jaap Schuurman
Techniek: Femke van Kuijk
Dramaturgie: Kiki Rosingh
Productie: Daniel van Veen
Fotografie: Joris van den Ende
Reageer!
Naam:
E-mail:
Url:
Reactie:
  
 Verzenden »
Powered by Absolutus