Voorstellingen
Parade
Vriendenlab
Wie zijn wij?
Artistieke/Zakelijke leiding
Acteurs
Vormgeving/Productie/PR
Stichtingsbestuur
Gastacteurs
Speellijst
MEER!MEER!MEER!
Vodcast
Pers
Contact & Nieuwsbrief
Links


Acteurs

Theatergezelschap Vrienden van de Dansmuziek is een groep jonge en ambitieuze theatermakers, afkomstig van de Toneelschool van Amsterdam met een voorliefde voor een uitvergrote realiteit binnen actueel en humoristisch theater. Vrienden van de Dansmuziek is één van de drie huisgezelschappen van het Rozentheater. 
Voor informatie en boekingen:
Telefoon:06-12673434
E-mail: info@vriendenvandedansmuziek.nl

Arent-Jan Linde
Afgestudeerd aan de Toneelschool van Amsterdam. Liep toneelstages bij 'Zonder Titel' (2001) van Tg Amsterdam en 'Belgian Landscapes' van het Toneelhuis (2003). Na zijn studie was hij te zien in 'Cyrano' van het Nationaal Toneel in de rol van Christian, en als Marius in 'Fanny et Marius' van Tg Suburbia. Toen Talpa nog bestond speelde hij de rol van Daniel in de serie 'Lotte', en dit jaar bij BNN de rol van Patrick in de serie 'het Schnitzelparadijs'. Hij is al vanaf het begin een Vriend van de Dansmuziek en combineert dat met zijn werk als speldocent op de toneelschool van Amsterdam.

Klemens Patijn
Afgestudeerd aan de Toneelschool van Amsterdam. Was in zijn stageperiode te zien in 'Nacht van de Bonobos' (2003) van TGA. Werd twee jaar achtereenvolgens genomineerd voor het Its-festival met solovoorstellingen ('Vierkwartsmaat' en 'Het Verdwijnt Vanzelf'). Speelde in 'Pygmalion' (2004) van het NNT. Was samen met Ellen ten Damme met een hoofdrol te zien in de bioscoopfilm 'Castings'. Speelde verder bij het Muztheater, in 'Cyrano' van theater EA. en meer.

Klavertje Patijn
Klavertje Patijn (1979) is in 2004 afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneel- en Kleinkunstacademie.
Zij speelde bij verschillende theatergezelschappen waaronder De Theatercompagnie in de voorstelling “Lysistrata” (stage), Polly Magoo in “DesTroyed”, Monsterverbond in “Trailer”, Spic& Span en Vrienden van de Dansmuziek. Van het laatste gezelschap is zij mede-oprichter en heeft in alle producties meegespeeld te weten: “De Toevallige Dood van een Anarchist”, “Blokjes Kaas met Mosterdgas", “Diplodocus Deks”, "Weeralarm" en "J6". Onlangs was zij te zien in “Product” van St. De Praktijk en "Discopigs" van Tryater.

Mariken Bijnen
Mariken Bijnen is in 2004 afgestudeerd aan de toneelopleiding Studio Herman Teirlinck te Antwerpen. Sindsdien heeft zij verschillende producties gedaan zowel in Nederland ('Don Juan' van het Amsterdamse Bos Theater en 'Lieve Jongen' van stichting Babastiki) als in België ('Brand' en 'Au nom du pere' van toneelgroep Ceremonia en 'Edelfinger' van Theater Malpertuis) Met de productie 'Brand' stond Mariken op het Het Theaterfestival 2005 en met de productie 'Au nom du pere' op Het Theaterfestival 2006.

Joost Claes
Joost Claes is afgestudeerd in 2001 aan de Toneelschool Amsterdam. Hij speelde achtereenvolgens in: 'Oorlogje' van Olivier Provily (2001),'Lucifer' regie: Hans Croiset (2001) ,'The Pre Fab Four' van Gijs Scholten van Aschat regie: Willem van de Sande Bakhuyzen (2002/2003).'Het beloofde land' regie: Karst Woudstra (2002),'Het bewijs' regie: Peter Oosthoek (2003). 'Oidipous' regie: Corrina Manara (2004), 'Het Huis van de Toekomst' van Tahar Ben Janoul regie: Annechien Koerselman (2005) en 'PUIN' bij Theater EA regie: Tarkan Köroglu (2006). Hij werkte al verschillende malen met regisseur Domenico Mertens en heeft het voorrecht een Vriend van de Dansmuziek te zijn.
Reageer!
Naam:
E-mail:
Url:
Reactie:
  
 Verzenden »
Foto's
Powered by Absolutus